• Trg mladosti 6, 3320 Velenje
  • 040 419 842
  • info@racunalniske-resitve.si

Elektronski zemljevidi

e komunikator Zemeljska obla je že od nekdaj razdeljena na zemeljsko širino in dolžino, o tem smo se učili v šoli in si mislili, da to lahko zanima le vojsko in mornarje, nas pa se ne tiče zares. Prav potiho so se nam prikradle naprave, ki točno vedo, kje se nahajamo in nam in še komu to sporočajo..

Celoten članek si preberite pod več

Taki zemljevidi so zlasti uporabni v napravah, ki izkoriščajo možnosti GPS-sistema, s katerim je mogoče natančno določiti lokacijo na zemljevidu. Vodijo nas po neznanih poteh in nam govorijo, kje zaviti levo in kje desno in kje peljati naravnost od ene do druge točke po vseh glavnih, stranskih ali mestnih ulicah. V ozadju se odvija prava bitka med lastniki zemljevidov, kateri je boljši in katerega naj posamezni ponudnik uporabi.

Vemo, da je pomembno, da se naša ponudba pojavi na takih zemljevidih. Ponudba informacijske točke, kjer nudimo mimoidočim informacije, zakaj se naj pri nas ustavijo in nas obiščejo. Ponudniki telefonov ponujajo vedno boljše aplikacije, ki te informacije nudijo.

Dobro je, da naše spletno mesto nudi elektronski zemljevid tako, da smo na njem vidni. Informacije, ki jo v tak zemljevid zapišemo, je težko vzdrževat in urejat, zaradi tega je pametno, da to vključimo v urejanje samega spletnega mesta.

elektronski zemljevid

Območna obrtno-podjetniška zbornica Mozirje je vključila elektronski zemljevid na svoje spletno mesto. Omogočila je svojim registriranim članom, da se preko iskalnika po ponudbi na zemljevidu pojavijo vsi, katerih ponudba vsebuje iskani niz. Tako npr. povprašamo po mizarju in se nam na zemljevidu prikažejo vsi mizarji, ki so vključeni v sistem obveščanja. Takšno združevanje omogoča hiter pregled vseh ponudnikov posamezne sekcije oz. vseh, ki nek izdelek tržijo na določenem geografskem področju.

Lahko jo tudi združimo v blagovno znamko npr. gostinska ponudba Zgornje savinske doline. Tako predstavljena ponudba nudi bistveno večjo možnost izbire potencialnemu kupcu, kot če se predstavlja vsak sam. Oglaševanje poteka preko enega elektronskega naslova http://www.ooz-mozirje.si kar omogoča nizke stroške oglaševanja in skupni nastop na trgu.